Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κατάληψη καθηγητών στο γραφείο Μητσοτάκη (videos)

Σε κατάληψη του πολιτικού γραφείου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκράτι, έχουν προχωρήσει από το μεσημέρι της Πέμπτη οι καθηγητές , μετά το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.


 Δεκάδες καθηγητές βρίσκονται εντός του κτιρίου ενώ κόσμος έχει συγκεντρωθεί και έξω από το γραφείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την είσοδο στο κτίριο, ενώ νωρίτερα υπήρξε και ένταση με τα ΜΑΤ. Οι καθηγητές έχουν κρεμάσει από το μπαλκόνι του γραφείου ένα πανό που γράφει: «Δεν φοβόμαστε, αγωνιζόμαστε».

DSCN3820

 Οι καθηγητές ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρότεινε να οριστεί μια αντιπροσωπεία και να μεταβεί στο υπουργείο. Ωστόσο οι καθηγητές, σύμφωνα με τις πληροφορίες ζητούν η συνάντηση να γίνει στο Πολιτικό του Γραφείο. «Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν», ανέφερε σε σχόλιό του στο Twitter o υπουργός και πρόσθεσε ότι «η παραβίαση ιδιωτικού χώρου είναι πάγια τακτική κάποιων συνδικαλιστών».



Σημειώνεται πως η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών λήγει το Σάββατο και όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποια άλλη θέση του Δημοσίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση. Η ΟΛΜΕ ζητά το άνοιγμα 200 θέσεων στα σχολεία ώστε να καλυφθούν τα κενά και να μην απολυθούν οι εκπαιδευτικοί.






Δεν υπάρχουν σχόλια: