Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΟΛΜΕ-ΔΟΕ: Κινητοποιήσεις και απαντήσεις


 Της Διαλεκτής Αγγελή
 Η φετινή ατζέντα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην Παιδεία ξεκινά με την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, την οποία καλεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ τη συμμετοχή της έχει προαναγγείλει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Νωρίτερα το ίδιο πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ηγεσιών των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών προκειμένου να συντονιστεί η δράση τους.
 «Μία βδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, η επιτακτική ανάγκη για μαζικούς διορισμούς, η φημολογία για κατάργηση ειδικοτήτων και η παράταση αγωνίας των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αρκετοί από τους οποίους απειλούνται με απόλυση, δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της εκπαίδευσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.
 Η ΟΛΜΕ με χθεσινή της ανακοίνωση απαντά στα δημοσιεύματα της «Καθημερινής» και του «Εθνους», τα οποία κάνουν λόγο για μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών που δεν εξαντλούν το εβδομαδιαίο ωράριό τους, αντλώντας πληροφορίες από δύο πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Ως «περσινά ξινά σταφύλια» χαρακτήρισε τα στοιχεία των δημοσιευμάτων ο Θέμης Κοτσυφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ενώ τόνισε ότι οι «κατηγορίες» των δημοσιευμάτων έχουν καταπέσει, καθώς έχουν βγει δικαστικές αποφάσεις που αθωώνουν διευθυντές σχολείων, οι οποίοι δημιούργησαν επιπλέον τμήματα ανά τάξη.
 «Τα τμήματα λιγότερων μαθητών είναι τιμή για εμάς και αποτέλεσμα πολλών αγώνων, προκειμένου οι μαθητές να έχουν καλύτερες συνθήκες μάθησης. Οσο για την πολιτική των μετακινήσεων, την εφαρμόζει η κυβέρνηση, όχι ένας εκπαιδευτικός από μόνος του», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κοτσυφάκης. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε ότι τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, ούτε κάνουν λόγο για τις δεκάδες δομές και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχει καταργήσει η κυβέρνηση από την ενισχυτική διδασκαλία, τις δομές επαγγελματικού προσανατολισμού, τους συμβουλευτικούς σταθμούς, τις βιβλιοθήκες, αλλά και τα λουκέτα σε πάνω από 2.000 σχολικά ιδρύματα.
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: