Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηματικών των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου


Στην εγκύκλιο Αριθ. Πρωτ 123462/Γ2 /27-10-2011 αναφέρεται:

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο και μετά από σχετική εισήγηση του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (αρ. πρωτ. 6493/18-10-2011) σας γνωρίζουμε τα εξής:
 Η διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο γίνεται από τον ίδιο  διδάσκοντα.
 Η διδασκαλία της Άλγεβρας και της Γεωμετρίας (που δεν αποτελούν κλάδους του μαθήματος των Μαθηματικών) γίνεται παράλληλα και με άξονα αναφοράς τις δύο (2) ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως για την Άλγεβρα και τις δύο (2) ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως για τη Γεωμετρία. Στο διδάσκοντα δίνεται η δυνατότητα της τροποποίησης, κατά περίπτωση, της ανωτέρω κατανομής σε τρεις (3) ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως για την Άλγεβρα και σε μία (1) ώρα διδασκαλίας  εβδομαδιαίως για τη Γεωμετρία, ή αντιστρόφως.
Για παιδαγωγικούς λόγους, τα Μαθηματικά θα πρέπει να διδάσκονται μία (1) ώρα την ημέρα. Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας επιβάλλει διαφορετική λύση.

Υ.Γ Ευχαριστώ το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Δημήτριο Σπαθάρα για την άμεση απάντησή του στο σχετικό ερώτημα που του έκανα .
Ο Διαχειριστής
Καλοδήμος Δ.

http://didefth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: