Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πληθώρα ενστάσεων των Σχολικών Συμβούλων για την αξιολόγησή τους

 

Το Σαββατοκύριακο 5-7/9/2014 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης τω στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων), από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Συμβούλους Παιδαγωγικής καθοδήγησης. Τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης δεν ήταν τεκμηριωμένα πλήρως και έκρυβαν σκοπιμότητες που ανάγκασαν όλους αυτούς που θεώρησαν ότι αδικήθηκαν να ξεκινήσουν τις ενστάσεις. 
Επειδή δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο στην όλη διαδικασία αναγκάστηκε  το υπουργείο να βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση για τον τρόπο υποβολής της ένστασής τους.
Χθες έγινε σύσκεψη των σχολικών Συμβούλων σε χώρο που στεγάζονται Σχολικοί Σύμβουλοι της περιφέρειας της Αττικής και εκεί ακούστηκαν παράπονα, προειδοποιήσεις ακόμα και απειλές προς ανώτερα στελέχη της εκπαίδευσης γιατί δεν τηρήθηκε ενιαία γραμμή στην βαθμολόγηση των σχολικών συμβούλων και παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάποιες περιφέρειες να πριμοδοτήσουν βαθμολογικά αρκετά τους συμβούλους ενώ άλλες περιφέρειες να τους «ξεσκίσουν» κυριολεκτικά όπως κατήγγειλαν ορισμένοι!
 
Η Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο υποβολής, δόμησης και τεκμηρίωσης της ένστασης για την αξιολόγηση στελέχους της εκπαίδευσηςΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: