Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ



ΡΟΔΟΣ 30-10-2014

Κύριε Υπουργέ,
Στις επισκέψεις που πραγματοποιήσατε το περασμένο καλοκαίρι στα ακριτικά και δυσπρόσιτα νησιά μας με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας είχατε υποσχεθεί στους κατοίκους την έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε κάθε περίπτωση την κάλυψη τους πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Το ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου άμεσα και με ακρίβεια προσδιόρισε τον αριθμό των κενών και ζήτησε τη πρόσληψη του αντίστοιχου αριθμού αναπληρωτών, παρά το γεγονός ότι το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ με μεγάλη καθυστέρηση. Η απόφαση των αποσπάσεων έχει ημερομηνία 1/10/2014 !

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα απουσιάζουν από τα σχολεία της περιοχής μας περισσότεροι από τριάντα (30) εκπαιδευτικοί γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων με συνέπεια να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα τόσο στην ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου όσο και στους συναδέλφους που επωμίζονται το βάρος όλης αυτής της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα προσπαθούν να επιβάλλουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης απολύτως εμβαλλωματικές λύσεις όπως συμπτύξεις μαθητικών τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών ακόμα και σε πέντε (5) σχολεία(!), υποχρεωτική ανάληψη υπερωριών. Παράλληλα σε ορισμένα σχολεία τείνουν να υιοθετήσουν και την εντελώς παράνομη πρακτική να μειώνουν αναλόγως των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό τον αριθμό των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων προκειμένου να διδάσκονται όλα τα τμήματα «από λίγο» το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Όλα αυτά συνιστούν εντελώς απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις.

Κύριε Υπουργέ,
Η Δωδεκάνησος υφίσταται όλα τα προηγούμενα χρόνια τις συνέπειες των αντιαναπτυξιακών και αντιλαϊκών πολιτικών του αθηνοκετρικού κράτους. Ειδικά αυτό συμβαίνει στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας. Η έννοια της «νησιωτικότητας», αλλά και εθνικοί λόγοι επιβάλλουν να υπάρξει ιδιαίτερη ευαισθησία για την περιοχή μας.

Ζητάμε την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού αναπληρωτών πλήρους ωραρίου προκειμένου να λειτουργήσουν έστω και τώρα τα σχολεία μας χωρίς κενά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: