Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ, ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

«Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι,
όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,
όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα
για να κυνηγήσει ένα όνειρο…»
P. Neruda


Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές ΕΛΜΕ πανελλαδικώς. Είναι ένα σωματείο που πρωταγωνιστεί σε όλες τις εκπαιδευτικές εξελίξεις, έχοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις που τις περισσότερες φορές έχουν υιοθετηθεί ομόφωνα από την ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου χάρη στη στήριξή σας, είχε πάντα εκπροσώπους στο Δ.Σ. που με τη δράση τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση αυτής της πανελλαδικής αναγνώρισης. Αυτό οφείλεται στο πάθος να ακουστεί η φωνή μας παντού και στην πίστη ότι παλεύοντας για όλα τα κακώς κείμενα, μπορούμε να κάνουμε την Παιδεία μας καλύτερη!
Η ταυτότητά μας
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε δράση που να μη συμμετείχαμε, αγώνας μέσα και έξω από τα σχολεία που να μην τον δώσαμε, θέση της ομοσπονδίας που να μην την στηρίξαμε.
·        Το θέμα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας στα ΕΠΑΛ αποτελεί ζήτημα τιμής για τον κλάδο, γι αυτό και ήμασταν δίπλα τους σε όλα τα γεγονότα, τις κινητοποιήσεις (Έβρος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα), τα προβλήματα (μισθοδοσία) και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία μας.
·        Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί είχαν πάντα εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτιά μας, γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούν βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Είχαμε ως Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου έναν από τους ελάχιστους πανελλαδικά εκπροσώπους αναπληρωτές στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, δημιουργήσαμε συντονιστικό αναπληρωτών Β. Έβρου που με κείμενο που αφορούσε τις θέσεις και τα αιτήματά μας συγκέντρωσε 3.000 ηλεκτρονικές υπογραφές και κατατέθηκε στο συνέδριο. Πιέσαμε το τότε Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ και εκδώσαμε ψήφισμα το 2011 υπέρ του ανοίγματος των πινάκων προϋπηρεσίας, το οποίο όταν κατατέθηκε σε Γ.Σ. προέδρων, ψηφίστηκε ομόφωνα και αποτέλεσε έτσι βασική θέση της ΟΛΜΕ.
·        Οι αποφάσεις του κλάδου για την αξιολόγηση-χειραγώγηση αλλά και η γενική πεποίθηση όλων των συναδέλφων ότι οι διαδικασίες <<αξιολόγησης>> είναι μειωτικές του κύρους του εκπ/κού, αποτέλεσαν  το κίνητρο για να είμαστε επί 7 ημέρες (κάνοντας στάση εργασίας) τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξανδρούπολη, προσπαθώντας να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της Διεύθυνσης για τα σεμινάρια των Διευθυντών Σχολείων.
·        Η συνεχής παρουσία μας στα σχολεία, μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των συναδέλφων και να προσπαθούμε από κοινού για την επίλυσή τους.
·        Με σκοπό την πληρέστερη και έγκαιρη ενημέρωσή σας δημιουργήσουμε πριν δύο περίπου χρόνια το blog (http://agonsysp.blogspot.gr/), που πλέον έχει καθιερωθεί πανελληνίως ως ένα από τα πιο έγκυρα εκπαιδευτικά sites.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Οι υποψήφιοι που στηρίζουν την κίνησή μας εκπροσωπούν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εντοπιότητας, ειδικότητας, μονιμότητας, παλαιότητας… Δεν εκπροσωπούμε κανέναν κομματικό μηχανισμό και μπορούμε ελεύθερα χωρίς κανενός είδους εξαρτήσεις να διαμορφώνουμε τις θέσεις μας… Όλες μας οι ενέργειες και οι προτάσεις έχουν ένα και μόνο σημείο αναφοράς και αυτό δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του εκπαιδευτικού και του δημόσιου σχολείου.

ΕΒΡΟΥ: Για την «κυβέρνηση>> και το <<υπουργείο>> η Θράκη κι ο Έβρος, έπρεπε να αποτελούν το επίκεντρο των οικονομικών, αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών εξελίξεων. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική. Γι’ αυτό παλεύουμε πέρα από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και για την επίλυση όλων των προβλημάτων της περιοχής σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς. Προτείνουμε στο Δ.Σ. και υλοποιούμε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές-πολιτιστικές δράσεις που σκοπό έχουν τη στήριξη του καθημερινού έργου των συναδέλφων μας και την ενημέρωσή τους σε βασικά ζητήματα.

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε
Η εμπιστοσύνη σου είναι η πηγή που αντλούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά το δύσκολο έργο μας. Για όλα όσα αγωνιστήκαμε, καταθέσαμε την ψυχή μας, χωρίς καμία προσωπική φιλοδοξία και χωρίς να σκεφτούμε το πιθανό προσωπικό κόστος. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει η διάθεση και η θέληση για αγώνα μέχρι την τελική νίκη!

Στις 18 Δεκέμβρη 2014

  •  δίνεις δύναμη στο σωματείο με τη συμμετοχή σου
  •  αποφασίζεις για το ποιοι θέλεις να σε εκπροσωπούν, κρίνοντας το τι έκαναν ή δεν έκαναν όλο αυτό το διάστημα
  •  δεν είσαι θεατής των εξελίξεων, αλλά ρυθμιστής


Αν πιστεύεις ότι σταθήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σου, δώσε μας και αυτή τη φορά την ευκαιρία να συνεχίσουμε!

Ενωτικά-Συλλογικά-Αγωνιστικά
για ένα σωματείο ανεξάρτητο-μαχητικό-αποτελεσματικό-αξιόπιστο!
Έχεις την επιλογή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: