Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ορεστιάδα 18 - 3 – 2015


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 5

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

1. Πραγματοποιήθηκε στις 14/3 στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας. Η Γ.Σ. επιβεβαίωσε ότι το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας είναι αυτό που περιέχεται στις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου, στην απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων στις 27/9/2014 και στο πρόσφατο υπόμνημα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Για το άμεσο πρόγραμμα δράσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  •  Ημέρα πανελλαδικής δράσης και συλλαλητήριο με κεντρικό θέμα την άμεση επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, καθώς και όλων των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς προϋποθέσεις,  ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, την ερχόμενη Πέμπτη (19/3) ή  Παρασκευή (20/3), σε συνεννόηση με ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Συντονιστικά.
  • Οργάνωση σύσκεψης από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλων των εκπαιδευτικών φορέων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Ομοσπονδιών και Συλλόγων Γονέων μαθητών για την οργάνωση κινητοποιήσεων και άλλων δραστηριοτήτων, για σίτιση, περίθαλψη, μεταφορά των μαθητών, κάλυψη των κενών - διορισμοί, ωράριο, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής, ζητήματα δημοκρατίας και αντιμετώπισης φαινομένων αυταρχισμού και άλλα τοπικά προβλήματα.
  • Νέες Γ.Σ. όταν δοθεί στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

2. Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου διοργανώνει 3μερη εκδρομή 1-3 Μαΐου 2015 με προορισμό ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ –ΑΣΣΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα : Ορεστιάδα - Αϊβαλί
  • Αναχώρηση 07.00 το πρωί. 
  • Διαβατηριακός έλεγχος στο Τελωνείο Καστανεών, ολιγόλεπτη στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE, επανέλεγχος διαβατηρίων από τις Τουρκικές Αρχές.
  • Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση των « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού.
  •  Άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) από όπου θα πάρουμε το καράβι για Δαρδανέλια (Τσανάκαλε). Αποβίβαση και ελεύθερος χρόνος στην πόλη.
  • Αναχώρηση για την Ομηρική Τροία. Άφιξη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.
  • Αναχώρηση για το Αϊβαλί (Κυδωνίες). Άφιξη στο ξενοδοχείο (Αϊβαλί) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.
 2η Μέρα : Αϊβαλί – Πέργαμος - Αϊβαλί
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο
  • Αναχώρηση για την αρχαία Ελληνική πόλη Πέργαμο (μία ώρα περίπου από το Αϊβαλί). Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, Ασκληπιείο.
  • Μετάβαση στα Μοσχονήσια (ή Cunda) στη νότια είσοδο του Αδραμυττηνού κόλπου, έναντι της νήσου Λέσβου. Οι κάτοικοι του νησιού είναι πρόσφυγες από την Κρήτη και δε θα παραξενευτούμε αν ακούσουμε γηραιότερους ανθρώπους να μιλούν την Κρητική διάλεκτο.  Περιήγηση στα σοκάκια του νησιού, τα παραδοσιακά καφενεία και επίσκεψη στον ανακαινισμένο ναό του Ταξιάρχη (σήμερα μουσείο). Ελεύθερος χρόνος.
  • Επιστροφή στο περίφημο ΑΪΒΑΛΙ (ΚΥΔΩΝΙΕΣ). Το Αϊβαλί του Φώτη Κόντογλου, του Στρατή Δούκα και του Ηλία Βενέζη. Ένα πασίγνωστο, ιδιαίτερα γραφικό και με μεγάλη ιστορία, λιμανάκι. Ξενάγηση στη γραφική παλαιά πόλη, μέσα από τα στενά παραδοσιακά σοκάκια τα παρεκκλήσια, τις αυθεντικές κατασκευές του περασμένου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης και σίγουρα καλή διάθεση για να απολαύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας, στην παλαιά προκυμαία στα παραδοσιακά καφενεία του «Κανέλου» και του «Ορφανού». Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η Μέρα : Αϊβαλί – Άσσος – Ορεστιάδα
  • Ξύπνημα. Πρωινό στο ξενοδοχείο.
  • Αναχώρηση για την αρχαία αιολική πόλη της Άσσου στην περιοχή της Τρωάδας. Η Άσσος είναι η πόλη από την οποία: Πέρασε ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης, ο οποίος ίδρυσε τη νέα Ακαδημία και δίδαξε σε αυτήν. Πέρασε επίσης ο Απόστολος Παύλος κατά το τρίτο ιεραποστολικό ταξίδι του μέσω της Μικράς Ασίας, το οποίο ήταν μεταξύ 53-57 μ.Χ., στον δρόμο του για τη Λέσβο.
Τόποι ξενάγησης στην Άσσο: παραδοσιακός οικισμός της Άσσου, ναός της Αθηνάς (δωρικού ρυθμού), αρχαιολογικός χώρος.
  • Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε (προαιρετικά με μισθωμένα mini bus) στη βάση του, όπου βρίσκεται το μοναδικό πανέμορφο λιμανάκι (Iskele) του Μπεχράμκαλε. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το τσάι ή το καφεδάκι μας.
  • Συνεχίζουμε για το χωριό Gulpinar όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Σμίνθειου Απόλλωνα και το μουσείο που διαθέτει σημαντικά εκθέματα και συλλογές από τις ανασκαφές, καθώς και λεπτομερή γραπτή αναφορά στην ιστορία του Απόλλωνα Σμινθέα.
  • Συνεχίζουμε παραλιακά και φτάνουμε στα ερείπια της αρχαίας ελληνιστικής πόλης- λιμάνι Αλεξάνδρειας της Τρωάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο συνεχίζονται οι ανασκαφές και μεταξύ των λιγοστών ευρημάτων είναι ένα σύμπλεγμα γυμνασίου- λουτρών και το στάδιο.
  • Άφιξη στο Τσανάκαλε και επιβίβαση στο καραβάκι με προορισμό την Καλλίπολη
  •  Μετά από ολιγόλεπτες στάσεις φθάνουμε στα σύνορα, έλεγχος τελωνείων
  • Άφιξη αργά το βράδυ στη Ν. Ορεστιάδα.

Τιμή κατά άτομο 130 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
Δύο διανυκτερεύσεις στο ΑΪΒΑΛΙ σε ξενοδοχείο 4 αστέρων
Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο
Εισιτήρια ferry boat στα στενά των Δαρδανελίων από Καλλίπολη και επιστροφή
από Τσανάκαλε προς Μάδυτο
 Επίσημο Ξεναγό
Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα, mini bus εάν θέλουμε να κατέβουμε στο λιμάνι της Άσσου και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

1. Δηλώσεις συμμετοχής στο Τουριστικό Γραφείο του Καρακατσάνη.
Οι εκπαιδευτικοί
α. δηλώνουν το σχολείο στο οποίο υπηρετούν
β. πληρώνουν 30 ευρώ ως προκαταβολή
γ. σημειώνουν τηλέφωνο επικοινωνίας
δ. δηλώνουν αριθμό ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο

2. Η προθεσμία υποβολής είναι από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί στα σχολεία μέχρι μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της εκδρομής.

3. Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός (40) εκπαιδευτικών, μπορεί να συμμετέχουν στην εκδρομή και φίλοι των εκπαιδευτικών.

4. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας



3. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 19/3 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο πρώτων βοηθειών 4.30μμ-8.30μμ στο ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας. Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί από τα εξής σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, Γυμνάσιο και ΓΕ.Λ Δικαίων.




Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                                                    Κωτούλας Τάσος


Δεν υπάρχουν σχόλια: