Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1.ΠΕΜΠΤΗ 23/04
 
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Μαρίας Ελ Σέιχ, αραβολόγου και βυζαντινολόγου, Καθηγήτριας στα Πανεπιστήμια Βηρυτού & Harvard,  Το Βυζάντιο όπως το είδαν οι Άραβες, την Πέμπτη, 23 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

 Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συνάδελφος Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Έβρου. 
Η εκδήλωση αποτελεί συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων με το ΠΑΚΕΘΡΑ, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και τις Εναλλακτικές εκδόσεις. 


2.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/04

O Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου σας προσκαλεί στην  Ημερίδα ανάδειξης του έργου των Φιλολόγων του Νομού μας την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00 στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.  Μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων παρουσιάζουν εφαρμοσμένες διδακτικές προτάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ
Παρασκευή 24/4/2015, 18.00, 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
·         Σόνια Γκαϊντατζή: Η αγάπη και ο έρωτας στη Λογοτεχνία
·         Απόστολος Ζάρας: Α. Παραγωγικά επιθήματα: ουσιαστικά παράγωγα από ρήματα και επίθετα - Τα παιδία … αεί παίζει: η ιστορία και η εξέλιξη του παιχνιδιού από τα πήλινα παιχνίδια της Αρχαιότητας στα σύγχρονα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μέσα από ένα άλμπουμ …. πολύ παιχνιδιάρικο.
Β. Σινεμά…η Οδύσσεια: ένα ταξίδι με λόγο, ήχο και εικόνα στην Ομηρική εποχή
·         Σταυρούλα Κακαράκη: Ψυχρός πόλεμος
·         Μαρία Κιτσάτη: Όλα τα πήρε το καλοκαίρι…

Σας καλούμε να συμβάλετε στο δημιουργικό διάλογο με τις προτάσεις σας. Μετά το τέλος της Ημερίδας της Αλεξανδρούπολης (24/4/2015) θα ακολουθήσει συνεστίαση στο «Χάραμα στη Θάλασσα» με Μενού που σας αποστέλλουμε και τιμή 14 € ανά άτομο

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου, του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων, της Α΄ και της Β΄ ΕΛΜΕ, φορείς τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                        ΒΑΓΙΑ ΖΗΚΑ                                               ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: