Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι «υπερασπιστές» της Παιδείας



Γράφει η Άντα Ψαρρά
Αραγε θυμάται ο Βασ. Κικίλιας ότι, όταν ο πατέρας του ήταν πρόεδρος των ΤΕΙ Πειραιά, δημιούργησε «φωτογραφικά» ένα πανεπιστημιακό μάθημα, για να χωρέσει στη θέση η κόρη του, και αδελφή του τ. υπουργού, που είχε μόλις πάρει το μεταπτυχιακό της από άλλη σχολή, στην οποία καθηγήτρια ήταν η μητέρα της;

Μετωπική κατά των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία ήταν η αρθρογραφία του συνόλου των υπέρμαχων του νόμου Διαμαντοπούλου, κυριακάτικων εφημερίδων και αρθρογράφων, αλλά και μεγάλου μέρους τηλεοπτικών εκπομπών. Ξεκινώντας από το «Βήμα», που αποφάνθηκε ότι «ΟΛΟΙ (είναι) εναντίον (του) Μπαλτά», μέχρι την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», που χαρακτήρισε «εγκλήματα» τις απόψεις Μπαλτά για την Παιδεία, με αναφορές στο... μισητό άσυλο, στους άχρηστους αιώνιους φοιτητές και στα καταπληκτικά συμβούλια που θα καταργηθούν και θα πάει η Παιδεία 40 χρόνια πίσω.
Οι «ΟΛΟΙ», στους οποίους αναφέρεται το «Βήμα», είναι οι γνωστοί δέκα πολιτικοί της συντηρητικής και ακραία φιλελεύθερης πολιτικής, που στόχο έχει την κατάργηση της δημόσιας και κυρίως της δωρεάν Παιδείας, και κάποιοι ακαδημαϊκοί καθηγητές που ασπάζονται την ίδια πολιτική άποψη. Ηταν όλοι αυτοί που έκαναν και την αποτυχημένη συγκέντρωση των 200 στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Τη σκυτάλη μάλιστα στην αρθρογραφία πήρε ο τ. βουλευτής και γιος του Στ. Ψυχάρη, Ανδρέας Ψυχάρης, επιχειρηματολογώντας για τη διαπλοκή στην Παιδεία και εγκαλώντας τον Αρ. Μπαλτά, διότι «σβήνει τα φώτα στη νεολαία»! Στο ίδιο «πολεμικό» κλίμα η αρθρογραφία του Βασ. Κικίλια στο «Πρώτο Θέμα» που αναφέρθηκε στα «κόκκινα άλογα» που εισάγει ο Αρ. Μπαλτάς, επιφέροντας στην Παιδεία το σοκ του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού (!). Αγνοώντας προφανώς τι σημαίνει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, λόγω (προφανώς) και της διαφορετικής πολιτικής διαδρομής, είπε να το αναφέρει ως επιχείρημα.
Αραγε θυμάται ο Βασ. Κικίλιας ότι, όταν ο πατέρας του ήταν πρόεδρος των ΤΕΙ Πειραιά, δημιούργησε «φωτογραφικά» ένα πανεπιστημιακό μάθημα, για να χωρέσει στη θέση η κόρη του, και αδελφή του τ. υπουργού, που είχε μόλις πάρει το μεταπτυχιακό της από άλλη σχολή, στην οποία καθηγήτρια ήταν η μητέρα της; Είναι ομολογουμένως κάπως αδύναμο να υπερασπίζονται όλοι αυτή την ποιότητα στην Παιδεία έναντι του διεθνώς καταξιωμένου καθηγητή Αριστείδη Μπαλτά.



www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: