Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το ΚΚΕ καλεί σε αποχή από το δημοψήφισμα


Ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, καταδικάζοντας τον εκβιασμό, όπως είπε, κυβέρνησης και δανειστών και καλώντας το λαό να πει «όχι» και στους δύο.

http://tvxs.gr/news/ellada/kke-kalei-se-apoxi-apo-dimopsifisma

ΣΧΟΛΙΟ: Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ (http://www.kke.gr/) δεν αναγράφεται κάτι σχετικό. τελευταία ανάρτηση είναι από την Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα [26/6/2015]η , όπου ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται ότι:
...Να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμιά αναμονή, όποια κι αν είναι η κατάληξη τις επόμενες μέρες....
....Από τον ελληνικό λαό πρέπει να απορριφθούν και οι προτάσεις των δανειστών - «3 θεσμών» και οι προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα των 47 + 8 σελίδων, γιατί η μία είναι πιο βάρβαρη από την άλλη, πραγματική καρμανιόλα για το λαό...
....Τα ψέματα τελειώνουν! Οι μάσκες πέφτουν! Παρά τα όσα προεκλογικά - αντιμνημονιακά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα συμφωνία - μνημόνιο με τους δανειστές περιέχει μέτρα - καρμανιόλα για τη λαϊκή οικογένεια. Κι αυτή η συμφωνία - μνημόνιο θα έχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και ακριβώς γι' αυτό, επειδή η κυβέρνηση έχει χάσει και το τελευταίο φύλλο συκής, συνεχίζει την κοροϊδία.
.....Γι' αυτό ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο «όχι» στη νέα συμφωνία - μνημόνιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτή την αντιλαϊκή συμφωνία να την αντιπαλέψει στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους μόρφωσης,  στο δρόμο, με την οργανωμένη πάλη του να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα.
..............Λέμε ΟΧΙ σε νέα συμφωνία. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των μνημονίων, για ανάκτηση απωλειών, σε γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Η ρήξη που περιλαμβάνει και έξοδο από την ΕΕ, έχει φιλεργατικό, φιλολαϊκό χαρακτήρα, μόνο όταν στηρίζεται σε άλλα κίνητρα παραγωγής, οικονομίας, καθορισμού εσόδων - εξόδων για τις κοινωνικές ανάγκες, δηλαδή όταν στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό. Διαφορετικά είναι μια απλή εναλλαγή συμμαχιών - προσωρινή ή μονιμότερη - ανάμεσα σε διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
.........Όσοι ισχυρίζονται κάτι διαφορετικό και μάλιστα φοράνε και την προβιά του δήθεν πιο επαναστάτη, αντιπαλεύοντας το ΚΚΕ, είναι απλά χειροκροτητές μιας αστικής διαχείρισης με «αριστερό» προσωπείο, όπου μέσω του «σιγά - σιγά» και της «σταδιοποίησης» της πάλης, να κάνουν άπιαστο όνειρο τους καημούς και τα πιστεύω των αγνών αγωνιστών, των ανθρώπων του λαού μας, της νεολαίας μας...
....«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/omilia_toy_gg_ths_ke_toy_kke_dhmhtrh_koytsoympa_sto_syntagma_26/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: