Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ


Ανακοίνωση των εκπροσώπων  των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Γιώτα Ιωαννίδου-Κική Γιαννάτου


Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας με Αρ. Πρωτ.: B140640/25.10.2012 (ΑΔΑ: Β43Ι4691Ω2-5ΑΠ) και με θέμα: «Προϋποθέσεις επιδότησης τακτικής ανεργίας και οικονομική ενίσχυση των επιδοτουμένων ανέργων για τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων», από 1/1/2014 δε δικαιούνται επίδομα ανεργίας όσοι ασφαλισμένοι έχουν συμπληρώσει την τελευταία τετραετία 400 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
H συγκεκριμένη μνημονιακή απόφαση έχει ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών να μην έχει το δικαίωμα να λάβει το επίδομα. Με το δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σε πολλές περιπτώσεις με καθυστέρηση αρκετών μηνών από την έναρξή της, απαιτούμε από τα αρμόδια υπουργεία να προβούν άμεσα στην κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.
Η οικονομική κατάσταση των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών που συνεχώς πληθαίνουν - εκείνων που σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού παιδείας θα στηρίξουν και την προσεχή χρονιά τη λειτουργία των σχολείων -  είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η πρόσφατη απόφαση της δωρεάν τους μετακίνησης μέσω της κάρτας του ΟΑΕΔ – και που αποτελούσε ήδη από το 2010 πάγιο αίτημα τόσο του κόσμου της ελαστικής εργασίας και επισφάλειας όσο και των συλλόγων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών των ανέργων -, δεν αρκεί για να ζήσουν οι συνάδελφοί μας με στοιχειώδη αξιοπρέπεια! Σε αυτό το πλαίσιο διαμηνύουμε την ανυποχώρητη βούλησή μας για εγγραφή όλων των συναδέλφων αναπληρωτών αλλά και όλων των ανέργων στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις καθώς και την επιδότησή τους σε όλο το διάστημα της ανεργίας με επίδομα που να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο κόστος ζωής. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι στις σημερινές συνθήκες της μνημιονιακής βαρβαρότητας και εξαθλίωσης και των δύο εκατομμυρίων ανέργων μόλις ένα ελάχιστο ποσοστό αυτών επιδοτείται.
Τη θέση μας αυτή θα καταθέσουμε ως εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο επόμενο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, προκειμένου να υιοθετηθεί από την Ομοσπονδία και να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για το αναφαίρετο και δίκαιο αίτημα του επιδόματος ανεργίας χωρίς αποκλεισμούς.

Αθήνα,  10/07/2015 


Δεν υπάρχουν σχόλια: