Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η γλώσσα των μνημονίων είναι πάντα η ίδια!


Με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Παιδείας
Κική Γιαννάτου, Γιώτα Ιωαννίδου, μέλη ΔΣ ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι Παρεμβάσεων


«Εάν χρειαστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν οι εκπαιδευτικοί μας πλάτη για μία ή δύο ώρες, νομίζω ότι θα το κάνουν»
Κ. Αρβανιτόπουλος (ραδιόφωνο του Alpha 9,89 20/2/2013)

«Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση»
Α. Μπαλτάς (ΕΡΤ 27/7/2015)

Στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα Δευτέρα 27/7/2015 στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτάς, ήρθε να επιβεβαιώσει τα χειρότερα σενάρια για το μέλλον μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του 3ου μνημονίου.
Βασικά σημεία της συνέντευξης:
·  Για τον υπουργό τα 27.000 πραγματικά κενά στην εκπαίδευση ως δια μαγείας είναι 20.000
·  Οι 2.500-3.000 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών που είχαν υποσχεθεί ως κυβέρνηση είναι στον αέρα, αφού δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των όποιων διορισμών θα προσπαθήσει το υπουργείο να πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
·  Το υπουργείο είναι ακόμη σε διαδικασία εύρεσης κονδυλίων για τις προσλήψεις αναπληρωτών
·  Η μονάδα λειτουργίας είναι το σχολείο και όχι η κάθε ειδικότητα ή το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Τι σημαίνει επί της ουσίας μια τέτοια τοποθέτηση: περικοπή ειδικοτήτων, επιπλέον αλχημείες στις αναθέσεις των μαθημάτων, αναμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος και όλα αυτά για να λέμε ότι το σχολείο «λειτουργεί»!
·  Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν προτίθεται η ηγεσία του υπουργείου να προβεί σε αύξηση ωραρίου, ο κ. Μπαλτάς είπε ότι σε μια τέτοια δύσκολη ερώτηση δεν μπορεί να δεσμευτεί με ένα ναι ή ένα όχι. Συμπλήρωσε δε ότι πιστεύει πως θα δεχτεί ένας δάσκαλος, αν χρειαστεί, να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης και αυτό γιατί ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση.

Να θυμίσουμε στον κ. Υπουργό και την κυβέρνησή του, ότι με τον «οβολό» μας όλος ο εργαζόμενος κόσμος και οι εκπαιδευτικοί ειδικότερα έχουμε πληρώσει την «κρίση» και με το παραπάνω! Πληρώνουμε εδώ και 5 χρόνια για τις Τράπεζες, τα κέρδη και τους δανειστές με μειώσεις μισθών, προσδοκιών, ονείρων! Κι όσο περισσότερα δίνουμε τόσο περισσότερους στέλνουμε στην ανεργία και τη φτώχεια. Φτάνει πια!
Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν. Όσοι συναγελάζονται στα προεδρικά μέγαρα σε γεύματα εθνικής, μνημονιακής ομοψυχίας. Αυτοί που περιμένουν τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, για να μας ξεπουλήσουν πάντα βέβαια για το «καλό» μας…

Θέλουν εκπαιδευτικούς χωρίς δικαιώματα, σχολεία φαντάσματα και εκπαίδευση για λίγους…

Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν!



Αθήνα, 27 Ιουλίου 2015

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά και ....από αριστερά!!!
Μ. Σ.