Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Καταγγελία της ΠΟΣΥΠ κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία των αιτήσεων των αναπληρωτών






ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37,
151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 - 344 3776
Μαρούσι  27  Αυγούστου  2015


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΕΚ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2015-2016
Μετά  την επανέκδοση και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των προσκλήσεων για την πρόσληψη των  αναπληρωτών για το έτος 2015-2016, δηλώνουμε και καταγγέλλουμε:
1) Μετά από  ένα καλοκαίρι απίστευτης εργασιακής έντασης  για τις Υπηρεσίες μας και ειδικά για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, όπου με αποφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας έμειναν άδειες από προσωπικό, μετά την αποχώρηση των  μεταταγμένων διοικητικών  που επανήλθαν ως εκπαιδευτικοί στα ΕΠΑΛ, καλούμαστε τώρα να θεραπεύσουμε τις αβλεψίες και τους ερασιτεχνισμούς της Διοίκησης και της Πολιτικής Ηγεσίας.
2) Στο ανωτέρω διάστημα δώσαμε αγώνα για την αναπλήρωση του προσωπικού μας,  από συναδέλφους εκπαιδευτικούς που αιτούνταν μετάταξη στη Διοίκηση αλλά προσκρούσαμε στα φληναφήματα υπηρεσιακών παραγόντων και στην ανικανότητα της Πολιτικής Ηγεσίας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει οποιαδήποτε πολιτική στελέχωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών, ώστε να συνεχίζεται το αίσχος των χιλιάδων ρουσφετολογικών αποσπάσεων. 
3) Θα πρέπει να ξαναπεράσουν από τις Υπηρεσίες μας οι χιλιάδες αναπληρωτές, απλώς και μόνο,  για  την επικαιροποίηση  της αίτησης τους, μόνο ως προς την ημερομηνία κατάθεσης, πράγμα για το οποίο όφειλε να βρεθεί λύση μέσω του συστήματος και της αυτόματης  επικαιροποίησης για τις αιτήσεις που δεν θα έχουν  καμία μεταβολή.
4) Αυτή τη χρονική περίοδο πολλές Υπηρεσίες μας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά (χαρτί, μελάνια, κ.ά), ούτε και την απαραίτητη υποδομή, ειδικά οι  υπηρεσίες της Αττικής, (κτηριακή υποδομή, καθαρισμός, κ.ά) για να υποδεχτούν  και  να διεκπεραιώσουν εκ νέου τη διαδικασία.
5) Πλέον μετά από 7 μήνες μιας αλλοπρόσαλλης και εχθρικής πολλές φορές πολιτικής της απερχόμενης Πολιτικής Ηγεσίας προς τους  διοικητικούς υπαλλήλους και  ειδικά προς αυτούς των Περιφερειακών Υπηρεσιών, σας δηλώνουμε ότι έχουμε καταναλώσει τα όρια του υπηρεσιακού μας καθήκοντος και των αντοχών μας ως υπάλληλοι και ως άνθρωποι.
6) Αν η διαδικασία αυτή εξελισσόταν σε άλλο χρόνο και δεν άπτονταν της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και του Δημοσίου συμφέροντος σας δηλώνουμε ότι θα βρίσκατε απέναντι σας κλειστές πόρτες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, ώσπου να πράξετε το αυτονόητο, αυτό της ηλεκτρονικής υποβολής εξ αποστάσεως των αιτήσεων αναπληρωτών.
Καλούμε λοιπόν την απερχόμενη αλλά και την επόμενη Πολιτική Ηγεσία. να συναισθανθεί κάποτε το διοικητικό βάρος που φορτώνει στους υπαλλήλους και στις υπηρεσίες, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, τις συνέπειες των  δογματισμών και των ερασιτεχνισμών της, αλλά και το πρόσκαιρο της παραμονής της σε αυτό το Υπουργείο και των ζημιών που επιφέρουν όταν δεν ακούν και δεν αξιολογούν σωστά τις προτάσεις της Διοίκησης.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: