Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΜΕ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: 1. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ και 2. ΤΡΑΠΕΖΕΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ




ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας (ψήφισμα)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Καβάλας καταγγέλλει τις συνεχείς συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματά του.
Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη στα δικαστήρια Θάσου δικάζονται, 21 ναυτεργάτες με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2/4/2014, 19-20/3/2012 και 11/4/2012.
Tην Πέμπτη 26 Νοέμβρη  εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Καβάλας η έφεση των ναυτεργατών, που πρωτόδικα (23/6/2014) 20 ναυτεργάτες καταδικάστηκαν  σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί «τόλμησαν» να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.
 Καταγγέλλουμε το ιδιαίτερα επικίνδυνο αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης που έλεγε ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού που πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση είχε «επιθετικό χαρακτήρα» και αποτελεί παράνομη πράξη. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Οι διώξεις αυτές που έχει εξαπολύσει ο εφοπλιστής Μητσόπουλος κατά του σωματείου των ναυτεργατών στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, τη συλλογική πάλη, να τρομοκρατήσει τους  ναυτεργάτες που όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να υπάρχουν σύγχρονες, ασφαλείς συγκοινωνίες όλο το χρόνο σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου.
 Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, με  νέο συνδικαλιστικό νόμο. Η όξυνση της αντεργατικής επίθεσης από Κυβέρνηση και Εργοδότες θα φέρει νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων, νέα επίθεση στο δικαίωμα στην Απεργία.
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η Απεργία είναι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τις βγάλει παράνομες στη συνείδηση των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  στους ναυτεργάτες και συμμετέχουμε
στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 10 το πρωί
έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Καβάλα.
Επίσης το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε αποφάσισε
την οικονομική υποστήριξη του αγώνα των διωκόμενων ναυτεργατών
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
                              
                                  Καβάλα 23/11/2015
Η Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας
Φιλιππίδου Σοφία                                            Λάμπρου Βύρων



Αρ. Πρ.: 27
ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας
Τράπεζες: Η μεγαλύτερη κλοπή
στην παγκόσμια ιστορία
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγράφεται στο βιβλίο των ρεκόρ γιατί ενώ υπήρχαν δημοσιοποιημένοι ισολογισμοί των 4 συστημικών τραπεζών με συνολικό ύψος ιδίων κεφαλαίων στα 24,6 δισ. ευρώ, προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου αποτιμώντας την τρέχουσα αξία τους σε 750 εκ. ευρώ. Δηλαδή υποτιμά την αξία τους κατά 96,9%.
Οι τράπεζες χαρίζονται και η έννοια κλοπή χάνει το νόημα της. Κατά τα άλλα οι κλέφτες των τραπεζών δήθεν συλλαμβάνονται και φυλακίζονται. Η όλη “δουλειά” γίνεται με τη συμμετοχή μέσω της σιωπής όλων των αρμόδιων θεσμικών οργάνων της χώρας (Βουλή, Τράπεζα της Ελλάδας, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Χρηματιστήριο κλπ).
Η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που διαχειρίζεται τα χρήματα του ελληνικού λαού και των ασφαλιστικών ταμείων πέφτει από το 60% που ήταν πριν την ανακεφαλιοποίηση στο 20-21%. Αυτό δεν θα γίνει επειδή οι επενδυτές θα βάλουν περισσότερα χρήματα, αλλά μέσω της τρομακτικής υποτίμησης. Έτσι τα 40,2 δισ. ευρώ που έδωσε ο ελληνικός λαός στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση εκμηδενίστηκαν. Η αξία τους πλέον ανέρχεται στα 500 εκ. και προσεγγίζει το 1% του αρχικού ποσού.
Αυτό ήταν τελικά το σχέδιο που έλεγε ο Τσίπρας μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Το δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος σημαίνει ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας και των πολιτών. Το “εμείς διαπραγματευόμαστε σκληρά” είναι μια κοροϊδία. Στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, το λεγόμενο “νέο” αποδεικνύεται ίδιο με το παλιό. Να τους στείλουμε και αυτούς μαζί με τους άλλους. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει και να υπάρξει χωρίς αυτούς.
                              
                                

                                 Καβάλα 23/11/2015
Η Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας
Φιλιππίδου Σοφία                                            Λάμπρου Βύρων






Δεν υπάρχουν σχόλια: