Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ορεστιάδας


Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η λειτουργία του “κοινωνικού φροντιστηρίου” που υλοποιεί και φέτος το γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Ορεστιάδας.Το εγχείρημα να στηθεί ένα τέτοιο “φροντιστήριο” ξεκίνησε δειλά από πέρυσι, βάζοντας τις βάσεις για την καλύτερη οργάνωση με την οποία η προσπάθεια συνεχίζεται φέτος.

Το “κοινωνικό φροντιστήριο” λειτουργεί καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ορεστιάδας, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Τα μαθήματα είναι δωρεάν, απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και γίνονται από εθελοντές (αδιόριστους) εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με δύο φιλολόγους, έναν φυσικό και έναν μαθηματικό, ωστόσο, όπως ανέφερε στη χθεσινή (17/11) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους εθελοντές εκπαιδευτικούς να στελεχώσουν τα τμήματα του “κοινωνικού φροντιστηρίου”. Παράλληλα, αυξάνεται το ενδιαφέρον και από μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών να παρακολουθήσουν τα ενισχυτικά μαθήματα. Ήδη ο αριθμός τους ξεπερνά τους 15.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια εγγραφής στο “κοινωνικό φροντιστήριο”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Ορεστιάδας στο τηλέφωνο 2552-3-50015 και 50016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: