Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

“Ανακρίβειες” τα περί συνεχόμενων απουσιών μαθητών από δημοτικό σχολείο της Ορεστιάδας


Για “ανακρίβειες” κάνουν λόγο γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου της Ορεστιάδας, που διάβασαν σημερινή ανάρτηση τοπικού site αναφορικά με την περίπτωση δύο μαθητών της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, οι οποίοι, σύμφωνα με την ανάρτηση, “επί 15 σχολικές ημέρες σερί απουσίαζαν από τα μαθήματά τους, προτιμώντας να περνάνε τις ώρες τους σε…ίντερνετ cafe”.

“Τα παιδιά δεν έλειψαν επί 15 ημέρες σερί από το σχολείο, αλλά για ορισμένες ημέρες, διασκορπισμένες σε διάστημα 2,5 μηνών, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα”. Εξάλλου, όπως επίσης υποστηρίζουν οι γονείς, μέσα στις 15 ημερήσιες απουσίες τους από το σχολείο, υπήρξαν και κάποιες ημέρες που έλειψαν από τα μαθήματά τους δικαιολογημένα, λόγω ασθένειας. 

Οι πληροφορίες της ανάρτησης αμφισβητούνται ευθέως και από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τους γονείς για την απουσία των παιδιών τους, στις περιπτώσεις που αυτά λείψουν από την τάξη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και εφόσον δεν έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τους ίδιους τους γονείς των απόντων μαθητών. Η τακτική αυτή είναι υποχρεωτική και πάγια, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να “ξεφύγει” αδικαιολόγητα από την τάξη μαθητής για 15 συνεχόμενες ημέρες. 

Όσον αφορά το περιστατικό, όντως υπήρξε καταγγελία του πατέρα του ενός εκ των δύο μαθητών στον εισαγγελέα, σε βάρος του internet cafe, που επέτρεψε την είσοδο των παιδιών στο κατάστημά του και την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο.

http://e-vertigo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: