Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Βερναρδάκης: Eπανεξέταση του καθορισμού των απομακρυσμένων - παραμεθόριων περιοχών

Σε επανακαθορισμό των των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών για την χορήγηση του σχετικού επιδόματος της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν.4024/2011, προχωράει το υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως προκύπτει από έγγραφο που κατέθεσε στην βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χ. Μπγιάλα.
Στο έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέρονται τα εξής :
«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4354/2015, το επίδομα των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν.4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 30 του ίδιου ως άνω νόμου, στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις.
»Κατόπιν των ανωτέρω, το Υπουργείο μας στο πλαίσιο της παρεχόμενης νομοθετικής εξουσιοδότησης που περιλαμβάνεται στις ανωτέρω διατάξεις και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες προχωρά στην επανεξέταση του καθορισμού των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και ορεινότητας των περιοχών, καθώς και τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το εν λόγω θέμα».
Πηγή: Taxheaven 

Δεν υπάρχουν σχόλια: