Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙ ΚΕΝΩΝ-ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ




Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                  Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Δήμητρας 19, Παλαιό Νοσοκομείο                                           ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
e-mail: a.elme.evroy@gmail.com                                                         e-mail : b.elme.evrou@gmail.com
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγώνας για να μην περάσει η νέα αντιεκπαιδευτική επίθεση
Την Τρίτη 21/6/2016 το ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ καλείται να υπολογίσει κενά και πλεονάσματα,
βάσει της εγκυκλίου με αριθμ. πρωτ. 98235/Ε2,15/06/2016 με σοβαρή χρονική καθυστέρηση για άλλη μια χρονιά.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να επαναφέρει το ωράριο μας στα πλαίσια του 2013, ως ελάχιστο μέτρο ανακούφισης των εκπαιδευτικών, συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική-μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο Υπουργός Παιδείας εμμένει στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις συμπτύξεις τμημάτων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Οι νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που πρόσφατα επέβαλε, θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων στα ΕΠΑΛ, σε δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων ειδικοτήτων σε Γυμνάσια αλλά και σε Δημοτικά σχολεία με συνέπεια να οδηγηθούν άμεσα στην ανεργία χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και στην κινητικότητα μονίμων εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου.
Τα μέτρα αυτά έχουν σαν στόχο τη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας, το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και την αντιδραστική αναδιάρθρωση στο χώρο της εκπαίδευσης. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα βρει τον κλάδο αντιμέτωπο με τεράστια προβλήματα τη νέα χρονιά. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να αντισταθεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής αναπτύσσοντας ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες.
Με βάση τα παραπάνω, τα Δ.Σ. της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, απαιτούμε από το ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ να μην υλοποιήσει την εγκύκλιο και να υπολογίσει τα κενά σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ (20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια), σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ να καταψηφίσουν τα πρακτικά και να μη συναινέσουν στη δημιουργία τεχνητών υπεραριθμιών.
Η κυβερνητική κοροϊδία περισσεύει!! Μόνο ο κοινός αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, όλων των ειδικοτήτων, χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς και αντιπαραθέσεις, μαζί με τους γονείς και τους εργαζόμενους, μπορεί να τους εμποδίσει. Σ΄ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άμεση απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών αλλαγών που διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο.
Δημόσιο σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση.
Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Κανένας αναπληρωτής το Σεπτέμβρη άνεργος.
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.
Ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ                                                                                                  Ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΚΗΣ                                                                                                   ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 http://b-elme-evrou.blogspot.gr/2016/06/blog-post_20.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: