Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Στο “σφυρί” τα... “ασημικά” της ΕΒΖ!


Στο “σφυρί” τα... “ασημικά” της ΕΒΖ!

Να βγάλουν τα... “ασημικά” της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο “σφυρί” καλούνται να αποφασίσουν οι μέτοχοι της βιομηχανίας (83% κατέχει ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ) στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί στις 26 Αυγούστου 2016.

Στη συνέλευση θα “συζητηθεί” και θα αποφασιστεί η αποδοχή των όρων της Τράπεζας Πειραιώς για τη δανειακή αναδιάρθρωση της εταιρείας, η οποία, “αναδιάρθρωση”, έχει “περάσει”, στα τέλη του περασμένου Ιούλη, από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ.

Το «Σχήμα Δανειακής Αναδιάρθρωσης» που εγκρίθηκε από το δ.σ (όπως δημοσιεύεται σε ρεπορτάζ του economy365.gr) αφορά στη διευθέτηση δανείων ύψους 149,5 εκ ευρώ προς την τράπεζα Πειραιώς (η οποία δεν έχει δώσει ούτε...ευρώ δανείου προς την ΕΒΖ αλλά πήρε “προίκα” τα δάνεια όταν απορρόφησε το “καλό κομμάτι” της Αγροτικής Τράπεζας) και προβλέπει περίοδο χάριτος δύο ετών για πληρωμές δόσεων, ενός έτους για πληρωμή τόκων, ρύθμιση της οφειλής σε δόσεις διάρκειας δέκα ετών, σημαντικό ποσοστό διαγραφής οφειλόμενου κεφαλαίου και συμφωνία για την παροχή νέας χρηματοδότησης.

Το “σχέδιο” βέβαια έχει και...λύκο, καθώς η ΕΒΖ θα πρέπει να ξεπουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία και ό,τι εισπράξει να το δώσει στην Πειραιώς. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να “πουλήσει”:

* To εργοστάσιο της Λάρισας (με τον μηχανολογικό εξοπλισμό), έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 8 εκατομμυρίων ευρώ.

* Το εργοστάσιο της Ξάνθης, με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 7.800.000 ευρώ

* Επιχειρηματικό ακίνητο στην οδό Σκουφά 52 στην Αθήνα, έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 260.000 ευρώ

* Επιχειρηματικό ακίνητο στη στην Κουντουριώτου 9 στη Θεσσαλονίκη, έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 2.900.000 ευρώ.

* Τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Μητροπόλεως 34, έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 2.730.000 ευρώ

* Επιχειρηματικό ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ, και

* Το σύνολο των μετοχών των θυγατρικών εταιρειών CRVENKA και SAJKASKA στη Σερβία έναντι τουλάχιστον 25.000.000 ευρώ.

http://e-vertigo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: