Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: Αλλάζουμε όνομα και παραμένουμε ίδιοι. Συνεχίζουμε δυναμικά!!!


αλλάζουμε όνομα
και παραμένουμε ίδιοι.
Συνεχίζουμε δυναμικά!!!

Ένα χρόνο μετά από τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές του 2015 και την περιβόητη «δεύτερη ευκαιρία» του ΣΥΡΙΖΑ, ο μνημονιακός εφιάλτης εδραιώνεται και ενισχύεται με την πλήρη χρεοκοπία του ιδεολογικού και πολιτικού αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο θηριώδες μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι σε εξέλιξη, ισο­πεδώνοντας όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει από τη λαίλαπα των δύο πρώτων μνημονίων.
Η αγριότερη φοροεπιδρομή της μνημονιακής περιόδου εξαπολύεται ενάντια στα εξαθλιωμένα, λεηλατημένα, λαϊκά στρώματα. Οι συντάξεις μειώνονται, οι μισθοί πείνας και οι "ευέλικτες σχέσεις" εργασίας γενικεύονται, η ανεργία θερίζει ιδιαίτερα τη νεολαία, γενικεύεται και επιταχύνεται το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για 99(!) ολόκληρα χρόνια. 
Παράλληλα με την Κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα μικρότερα μνημονιακά κόμματα, βιώνουν το καθένα τη δική του κρίση. Όλοι μαζί συναποτελούν ένα πολιτικό σκηνικό εξαιρετικά ασταθές και ρευστό. Η ΝΔ προβάλλει, τώρα, σαν ο ισχυρός διεκδικητής της κυβερνητικής εξουσίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στη ΔΕΘ για «λιγότερο κράτος», «επαναφορά του συστήματος αξιολόγησης», «…κινητικότητα…», «αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου», «πάγωμα αυξήσεων»(!!) στο Δημόσιο δίνει το στίγμα της πολιτικής του.
Στον χώρο της Εκπαίδευσης, πρωθυπουργός, υπουργοί, κυβερνητικοί βουλευτές και παράγοντες, εθισμένοι στο ψέμα και την εξαπάτηση, με μια καλοστημένη επικοινωνιακή προπαγάνδα, προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο παρουσιάζοντας την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας ως μια «κανονικότητα» που επιτέλους επιστρέφει… Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Με μια σειρά αντιδραστικών μέτρων προωθούν το φθηνό σχολείο της αγοράς, με στόχο την εξοικονόμηση του προσωπικού και την κινητικότητα, αδιαφορώντας για το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα,  οι μηδενικοί διορισμοί, η μείωση των προσλήψεων και των δαπανών για τα σχολεία και οι  μη στελεχωμένες υποστηρικτικές δομές οδηγούν στην ελαστική εργασία των αναπληρωτών και σε αθρόες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός περιοχής.
Κυβέρνηση και υπουργείο με το πρόσχημα του «Εθνικού Διαλόγου»(!) για την Παιδεία, επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν όλα όσα ψήφισαν στο 3ο μνημόνιο και να εμφανίσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθούν ως αποτελέσματα προτάσεων και συζητήσεων ευρείας αποδοχής!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και για να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα, χρειάζεται να ανταλλάξουμε άλλα βλέμματα. Απέναντι σε μια πολιτική που μας συνθλίβει πρέπει να αντιπαραθέσουμε την αυτοπεποίθηση που δίνει η συλλογικότητα και ο αγώνας μέσα από ισχυρά σωματεία και δυναμική αδιαπραγμάτευτη εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δηλώνουμε σε παλιούς και νέους διαχειριστές, με το βλέμμα της αντίστασης και της αποφασιστικότητας που έχουμε μάθει από τους προηγούμενους μεγάλους αγώνες μας, ότι ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, χωρίς καμιά προσπάθεια εξωραϊσμού ή δικαιολόγησης της σημερινής πραγματικότητας.


Με τον καιρό να ΄ναι κόντρα,
είναι όντως τιμή να πετάς…
για να μπορείς να συνεχίζεις, για να μπορείς να ονειρεύεσαι, για να μπορείς να γελάς….. 

Ο. Ελύτης

Οκτώβρης 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: