Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                          Ορεστιάδα 14 - 03 - 2017

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                          Αρ. πρωτ.: 19
ΠΡΟΣ: κ. Αποστολακούδη Στέργιο
Δ/ντή Δ.Δ.Ε. Έβρου
Αλεξ/πολη

                                                      ΚΟΙΝ: Α΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΘΕΜΑ: «Κατάταξη σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης σε Κατηγορίες Μετάθεσης – Μοριοδότηση και επανακαθορισμός των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων»

κ. Δ/ντά

Σχετικά με την πρόταση που μας αποστείλατε στις 28/02/2017 (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/1967) με θέμα «Κατάταξη σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης σε Κατηγορίες Μετάθεσης – Μοριοδότηση και επανακαθορισμός των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων», έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η όποια αλλαγή σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να οδηγεί σε ένα απόλυτα αντικειμενικό και δίκαιο σύστημα μοριοδότησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Α. Πιστεύουμε ότι κάθε απόφαση για νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων δεν πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ.

Β. Ως προς τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων συμφωνούμε σε όλα τα σημεία με τις βασικές αρχές που αναπτύσσονται για την τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου από το ΥΠΠΕΘ.

Γ. Σε περίπτωση τροποποίησης του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που αφορά στη μοριοδότηση των σχολείων, θεωρούμε ότι τα κριτήρια που προτείνονται είναι αντικειμενικά και η συγκεκριμένη κλίμακα δίνει τη δυνατότητα λεπτομερέστερης αποτίμησης των συνθηκών που επικρατούν.
Όμως η ακριβής αποτίμηση των μορίων κάθε κριτηρίου και για κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι σαφής, να μελετηθεί προσεκτικά και να προκύψει μέσω εκπόνησης έρευνας από ειδικούς σε πανελλαδικό επίπεδο και σε καμία περίπτωση αυθαίρετα.

Δ. Ως προς τον επανακαθορισμό των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων θεωρούμε ότι τα δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας πρέπει να παραμείνουν ως έχουν και να μην υπάρξει καμία μεταβολή. Πρόκειται για μικρές σχολικές μονάδες που εδρεύουν σε χωριά του βορειότερου σημείου της Ελλάδας με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Η διπλή μοριοδότησή τους βοηθά στη στελέχωσή τους, διότι αποτελεί βασικό κίνητρο για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές, ώστε να επιδιώξουν να εργαστούν σε αυτά.

Τέλος τονίζουμε ότι ως Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μείωση στα μόρια ή τον υποβιβασμό σχολείων της περιοχής μας. Η γεωγραφική θέση, οι δυσκολίες στο οδικό δίκτυο ακόμη και για την πρόσβαση στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης του νομού μας, οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που επικρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοί μας υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και αδυνατούν ακόμη και να επισκεφθούν τις οικογένειές τους είναι βασικοί λόγοι που συνηγορούν σε αυτή μας τη θέση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: