Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΖΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΕΛΑΧΑΤΙΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ



Ενώ σε όλες τις χώρες έχουμε το θεσμό των πολιτιστικών πρωτευουσών στην Τουρκία έχουμε τις πρωτεύουσες των φυλακών του πλανήτη. Η σημερινή κρίση του τουρκικού οικοδομήματος πολλαπλασιάζει τις πόλεις - φυλακές και τις μεταφέρει στα δυτικά, στην Ανατολική Θράκη, επειδή λόγω του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Κουρδικού λαού το τουρκικό καθεστώς δεν ελέγχει τις ανατολικές επαρχίες. Τις μεταφέρει στη Ραιδεστό, στη Σηλυβρία, στην Αδριανούπολη. Η πόλη του Αδριανού (το 2017 είναι αφιερωμένο σε αυτόν) μετατρέπεται εκ νέου σε πόλη φυλακή, πόλη απαγχονισμών, όπως ήταν την πρώτη περίοδο της οθωμανικής κατάκτησης. Σήμερα είναι φυλακισμένος εκεί, εδώ δίπλα μας, ένας νέος άνθρωπος ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) του τρίτου σε δύναμη κόμματος της Τουρκικής Βουλής. Νοτιότερα στην Καλόλιμνο είναι φυλακισμένος ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν ηγέτης του PKK.

Η γειτονική χώρα που δε γνώρισε ποτέ τη Δημοκρατία, ήταν και είναι μια απέραντη φυλακή για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές όλων των εθνοτήτων που ζουν στη Μικρά Ασία και στη Θράκη. Είναι ντροπή για τον λεγόμενο «πολιτισμένο κόσμο» της Δύσης και για όλους τους ελληνικούς θεσμούς να ανέχονται (όταν δεν στηρίζουν ανοιχτά) τη βαρβαρότητα του κεμαλοϊσλαμικού, τουρκικού ρατσισμού.

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ απευθύνεται σε όλες τις συλλογικότητες της περιοχής με την πρόταση για ένα κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία του τουρκικού ιμπεριαλισμού.
  • Να πάψουν τώρα όλες οι διώξεις, οι φυλακίσεις, τα λευκά κελιά και οι δολοφονίες όποιου αντιτίθεται στο πιο ανελεύθερο καθεστώς του κόσμου.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις τουρκικές φυλακές –κολαστήρια.
  • Άμεση απελευθέρωση των Κούρδων αγωνιστών Αμπντουλάχ Οτζαλάν και Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                      Τσολάκης Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: