Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ No 17, του ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΥΣΔΕ ( ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ). ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Υ/ΔΝΤΩΝ


Κουσινίδης Χάρης – Δεμερδεσλής Γιώργος

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΥΣΔΕ ( ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ )

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 17 ( περίοδος 2016-17 )

Συνεδρίασε στις 19-09-2017 το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Έβρου.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:
1.
Πρόεδρος
Αποστολακούδης Στέργιος, ΠΕ 18.02, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου
2.
Αντιπρόεδρος
Λημνιός Νικόλαος, ΠΕ03, Δ/ντής Γ/σίου Τυχερού
3.
Μέλος
Τάκη Αγγελική, εκπ/κός ΠΕ02
4.
Μέλος
Ναλμπάντη Θεοδώρα, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ19-20 Έβρου, στη θέση του Γκοτζαρίδη Χρήστου, Σχ. Συμβούλου ΠΕ04 Έβρου, ο οποίος απουσίασε δικαιολογημένα
5.
Μέλος
Δόδουλα Αλεξάνδρα, εκπ/κός ΠΕ17.08
6.
Μέλος
Ταταρίδης Ιωάννης, ΠΕ19, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
7.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, ΠΕ04.01, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως

Γραμματέας του Συμβουλίου η κ. Χαραλαμπίδου Μαρίνα, Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Έβρου
















Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1.        Εξέταση ενστάσεως επί της αποφάσεως τοποθετήσεων Υ/δντών

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Για τη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας πρέπει να διαβάσετε το αναλυτικό ιστορικό των δύο προηγουμένων συνεδριάσεων του Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ για το θέμα των Υ/δντών, στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ . Υπενθυμίζουμε ότι:

α. στην συνεδρίαση της 08/09 το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ δεν επικύρωσε ( με πλειοψηφία 3-2 ) την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Γ/σιου Αλεξ/πόλεως, διότι κατά τον σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε πρόβλημα υπεραριθμίας στην επιλογή της συν. Παρασχάκη Χρυσής ΠΕ11 σε θέση Υ/δντριας. Μειοψηφήσαμε στην απόφαση αυτή του Συμβουλίου και ψηφίσαμε την επικύρωση της αποφάσεως του Συλλόγου, διότι εξ αρχής δηλώσαμε ότι <<… σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε και θα αποδεχθούμε την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων….>>. Επιπλέον οι δύο επιλεγέντες Υ/δντές στο Σχολείο αυτό, ήταν οι μοναδικοί υποψήφιοι και εξελέγησαν με συντριπτική πλειοψηφία ( επί συνόλου 25 φηφισάντων η συν. Παρασχάκη έλαβε 24 ψήφους ).

β. στην συνεδρίαση της 12/09, το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ εξέτασε ένσταση της συν. Παρασχάκη Χρυσής, ΠΕ 11, κατά της αποφάσεως της συνεδριάσεως του ΠΥΣΔΕ της 08/09, με την οποία ζητούσε να επικυρωθεί το αποτέλεσμα της σχετικής συνεδριάσεως του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Γ/σίου Αλεξ/πόλεως, διότι τον Ιούνιο δεν είχε κριθεί ως οργανικώς υπεράριθμη, δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος για τη 2η θέση του Υ/δντού στο Σχολείο και επιπλέον εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία. Ή ένσταση της συν. Παρασχάκη έγινε δεκτή ομόφωνα από τα μέλη του Δ. ΠΥΣΔΕ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το κριτήριο της αποφάσεως του Συλλόγου που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία και συνεπώς επικυρώθηκε η αντίστοιχη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Κατόπιν δημοσιεύθηκε από τη Δ.Δ.Ε. η απόφαση τοποθετήσεως των νέων Υ/δντών και Τομεαρχών. Μπορείτε να τη διαβάσετε στο https://agonsysp.blogspot.gr/2017/09/blog-post_14.html

Επί της παραπάνω αποφάσεως υπέβαλε ένσταση ο συν. Αβραμίδης Χαράλαμπος ΠΕ11 του 4ου Γ/σιου Αλεξ/πόλεως, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση του Δ. ΠΥΣΔΕ που επικύρωνε την επιλογή της συν. Παρασχάκη Χρυσής ΠΕ11 στη θέση της Υ/δντριας στο Σχολείο, διότι η συν. είναι υπεράριθμη ( 8 ώρες επί συνόλου 26 ωρών στους ΠΕ11 ), επομένως η επιλογή της δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 17 του Ν. 4327/15 και κατά συνέπεια αυτός ως αρχαιότερος οργανικώς στη σχολική μονάδα, θίγεται από την απόφαση αυτή αφού δεν μπορεί να καλύψει το υποχρεωτικό του ωράριο.

Στο Συμβούλιο έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ένσταση αυτή. Εμείς δηλώσαμε ότι θα τηρήσουμε την ίδια στάση όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της 08/09 και 12/09 δηλ. <<… θα σεβαστούμε και θα αποδεχθούμε την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων….>>.

Εισήγηση κ.Αποστολακούδη: Να απορριφθεί η ένσταση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το κριτήριο της αποφάσεως του Συλλόγου που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία και τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες ( 12 περίπου εκπ/κοί ΠΕ11, είναι πλεονάζοντες ). Επιπλέον το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με την Φ.361.22/72/145521/Ε3/04-09-2017 εγκύκλιό του δεν προσδιόρισε δεσμευτικά  την έννοια του κριτηρίου της υπεραριθμίας.

Η ένσταση του συν. Αβραμίδη απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 και άρα επικυρώνεται η αντίστοιχη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Γ/σίου Αλεξ/πόλεως. Σύμφωνα με τα παραπάνω που αναφέραμε, ψηφίσαμε να απορριφθεί η ένσταση.


Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ XAΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ και ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ κινητό: 6937271637 και e-mail: gdemeragon08@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΕΒΡΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ http://agonsysp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: