Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Αποφάσεις για Γ.Σ. Προέδρων-Δράσεις Δ.Σ.-Κάλεσμα σε μουσική συνάντηση


Ορεστιάδα 17 - 01 - 2018

                                       Αρ. πρωτ.: 6

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

·                     Με χαρά σας προσκαλούμε στη μουσική βραδιά 
που διοργανώνουμε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 8.30μμ στο μεζεδοπωλείο «Ταξίμι» στην Ορεστιάδα (Πανταζίδου 131), θεωρώντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να βρεθούμε, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε. Δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις και ο κάθε συνάδελφος θα επιβαρυνθεί το ποσό που αντιστοιχεί στην παραγγελία του. Λόγω περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να δηλώσετε κράτηση απευθείας στο μαγαζί στο τηλ. 6978779014.

Διαβάστε το υπόλοιπο ενημερωτικό!

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας πιστά τη μνημονιακή πολιτική της, ψήφισε τη Δευτέρα 15/01/18 τα νέα σκληρά μέτρα που αφορούν στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Τα άρθρα που αναφέρονταν ειδικά στην Εκπ/ση (κριτήρια συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων, υποχρεωτική 30ωρη παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία) υπερψηφίστηκαν και από τη Ν.Δ.

Τα νέα αυτά μέτρα δεν είναι δυστυχώς, ούτε τα πρώτα αντιδραστικά μέτρα που ψηφίζονται ούτε και τα τελευταία, καθώς για την εκπαίδευση θα ακολουθήσουν νέα νομοσχέδια (Νέο Λύκειο, νέες υποστηρικτικές δομές κλπ.) με στόχο την επιπλέον συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με βάση όλα τα παραπάνω οι θέσεις της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου για τη Γ.Σ. των Προέδρων το Σάββατο 20/01 είναι οι ακόλουθες:

Απορρίπτουμε την εισήγηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για κήρυξη  24ωρης απεργίας σε περίπτωση αιφνιδιαστικής (!) κατάθεσης αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων) και στηρίζουμε κάθε αγωνιστική πρόταση που θα κατατεθεί στην ολομέλεια των Προέδρων με πολύμορφες δράσεις, οργάνωση και αποφασιστική κλιμάκωση.

Επίσης καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ η οποία για ακόμη μία φορά βάζοντας πλάτη στην κυβερνητική αθλιότητα αφόπλισε τον κλάδο και τον οδήγησε την ημέρα της ψήφισης των μέτρων να περιμένει απλά το μοιραίο.

Πιστεύοντας ότι πρέπει να βάλουμε φρένο σε παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην εξαθλίωση που μας επιβάλουν εγχώριοι και ξένοι δυνάστες αποφασίσαμε:

Σε συνεργασία με άλλες ΕΛΜΕ της χώρας να προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε κοινές ανακοινώσεις και δράσεις, θεωρώντας απαραίτητη τη συνεργασία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, προκειμένου να οργανωθούμε σε επίπεδο βάσης και να αντικρούσουμε από κοινού αποφασιστικά την επίθεση που δεχόμαστε.

Σε τοπικό επίπεδο πραγματοποιήσαμε ήδη δύο συναντήσεις: α) την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Ορεστιάδας ενημερώνοντας για τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταθέτοντας ενημερωτικό έγγραφο για το Νέο Λύκειο και β) την Τρίτη 16 Ιανουαρίου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης Ορεστιάδας συζητώντας τα εκπαιδευτικά ζητήματα και των δύο βαθμίδων, προκειμένου να προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υλοποιήσουμε νέα Γ.Σ. στο Διδυμότειχο για ενημέρωση των συναδέλφων, συζήτηση και προγραμματισμό για το αμέσως ερχόμενο διάστημα.

·                     Με χαρά σας προσκαλούμε στη μουσική βραδιά που διοργανώνουμε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 8.30μμ στο μεζεδοπωλείο «Ταξίμι» στην Ορεστιάδα (Πανταζίδου 131), θεωρώντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να βρεθούμε, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε. Δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις και ο κάθε συνάδελφος θα επιβαρυνθεί το ποσό που αντιστοιχεί στην παραγγελία του. Λόγω περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να δηλώσετε κράτηση απευθείας στο μαγαζί στο τηλ. 6978779014.


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: